Spring til indhold

Yoga

Bevægelse bevæger dig...

Som hos mange andre yogier, var mit møde med yogamĂĄtten som en kopernikansk vending. Derfra ændrede alt sig. I smĂĄ skridt. Da jeg første gang stod pĂĄ en yogamĂĄtte i 2004 blev jeg bedt om at mærke indad. Jeg stod i et rum uden spejle. Den finesse med de manglende spejle gjorde, at den velkendte selvoptagethed og selvkritik blev sat midlertidigt pĂĄ pause, sĂĄ jeg og de andre pĂĄ deres mĂĄtter kunne lukke øjnene og mærke. Bare mærke kroppen frem for at betragte den. Herfra ændrede noget sig inden i mig for altid. Yogaen arbejdede sig langsomt ind under huden pĂĄ mig. Time for time. Ă…ndedrag for ĂĄndedrag – tog bevægemønsteret bolig i mig og ændrede noget centralt i mig.

Det er som om yoga skaber plads indeni. Plads til at rumme livet og til at være med det. De lange stræk og de dybe ĂĄndedrag skaber jordforbindelse og ikke mindst forbindelse til selvet – det ærlige sted indeni. De dynamiske bevægelser, varmen og følelsen af puls fĂĄr brudt følelsernes mur ned, sĂĄ der er frit lejde for ærligheden. Yogaens bevægelser sætter os langsomt lidt mere fri fra fortidens lænker af skumle selvbilleder og kritiske indre røster. Det healer og afbalancerer en til tider utryg krop med sĂĄr og traumer. SĂĄdan var det for mig og for mange mange andre yogier.

Yogaens bevægelser har potentialet til at forløse drama-drevne tanker og knuder af vrede, så livets variation af indtryk kan flyde mere frit. Der skabes ofte glæde og taknemmelighed og med alt det store i det enkle løfter det at være yogalærer mit sind ind i et stille smukt rum. I begyndelsen var det kun for en stund. Men som tiden går bliver den stund trukket mere og mere ud.

I mit yogarum øver vi os på at slippe tanken om at skulle præstere for i stedet at være og mærke. Uanset niveau og kropsbygning. Yogaen har plads til alle og giver mulighed for at forbinde dig med din krop, som den er. Yoga lader dig finde og mærke taknemmelighed for din krop og alt den kan. Den er din og har brug for din kærlige opmærksomhed.

Jeg har fået meget ud af kurset. Jeg har implementeret flere af elementerne i min dagligdag. Fx hører jeg mindre radio, - jeg sætter pris på stilheden og er mere til stede i nuet. Jeg sover bedre. Bruger meditationen dagligt og oplever, at jeg stresses meget mindre. Der er faldet mere ro på mig, ifølge min kone. Og selv oplever jeg mig mere i balance og ro. Jeg har gennem kurset fået redskaber til at meditere og udelukke alt omkring mig. Dette havde jeg prøvet mange gange før uden det lykkedes med succes. Tak for det!

- OLE GLARGAARD -

Tak for nogle rigtig gode dage. Jeg har haft stor glæde af disse sessioner med meditationer, yoga og snak. Jeg har nydt din måde at undevise på og du har givet mig nogle gode teknikker til at opnå ro, når behovet opstår. Nu skal jeg lære at prioritere dem og mig selv meget mere.

- HELLE BACH / NOVO NORDISK -

TUSIND TAK for en inspirerende intro til mindfulness og meditation. Du må i hvert fald gerne citere mig for at det har hjulet mig til større koncentration og bedre hukommelse. Ligesom det har hjulpet til en bedre mental balance, der for mit vedkommende har resulteret i bedre kontakt til mit følelsesliv, især de følelser vi ofte kategoriserer som svære. I praksis mindre grådlabil. Jeg har mod på meget mere! Tak.

- DORTHE WILSTRUP -

Jeg har siden oktober 2017 deltaget i dine yogaklasser hver søndag og det er fuldstændig FANTASTISK De første 5-6 gange var jeg ved at bryde sammen i gråd, din stemme - øvelserne og hele din tilgang til livet ramte noget dybt i mig. Tak for det - nu glæder jeg mig til hver søndag at komme op og deltage. Dine klasser giver mig en særlig ro og glæde, som jeg sætter stor pris på. Jeg bruger dine øvelser i hverdagen - husker dine ord og trækker vejret frem for alt.

- BETINA RASMUSSEN -